Dánsko
Nový Zéland
Kanada
Austrálie
Úvod
Zažijte Kanadu
Studium v Kanadě
Školy v Kanadě
Práce v Kanadě
Ubytování v Kanadě
Letenky do Kanady
Užitečné rady a informace
Všeobecně o Kanadě
Reference
Nacházíš se: Úvod - Práce v Kanadě - eTA - Elektronické cestovní povolení
eTA - Elektronické cestovní povolení

I přes bezvízovému styku od 29.9.2016 Ti po tomto datu nebude na vycestování stačit jen pas. Kanada se rozhodla zavést vlastní elektronický systém pro vstup do země, tzv. Electronic Travel Authorization (ETA).

Následuje tak jiné země než USA nebo Austrálii, kde již tento systém funguje. Cílem je zvýšení bezpečnosti, zefektivnění kontroly a omezení přístupu nežádoucích osob.

Co je eTA?

Je dokument, který potvrzuje tvé povolení k cestě do Kanady. Tento dokument je elektronicky propojen s tvým pasem a má platnost po dobu 5 let nebo do doby platnosti tvého pasu (pokud je to méně než 5 let).

Kdo ETA potřebuje?

 

  1. .Způsob dopravy - Pokud cestuješ letecky do země nebo přes ni přelétá přestupuješ na jiný let, budeš potřebovat k Tvému pasu i ETA povolení.
  2. Studentská víza - Pokud máš studentská víza udělená před 31.7.2015, musíš si ETA povolení vyřídit.
  3. Working holiday víza - Pokud máš víza Working Holiday vydáno před 31.7.2015 musíš si ETA povolení vyřídit.

Kdo eta nepotřebuje?

  1. Způsob dopravy - Nepotřebuješ mít povolení, pokud cestuješ do země jinak než letecky, tedy po zemi nebo po moři.
  2. Studentská víza - Nepotřebuješ ho mít, pokud máš studentská víza udělena po 1.8.2015 (včetně) - eta povolení dostaneš automaticky k tvým vízům.
  3. Working holiday víza - Nepotřebuješ ho mít, pokud máš Working Holiday víza udělená po 1.8.2015 (včetně) - eta povolení dostaneš automaticky k tvým vízům.


Pokud si nejsi jistý (á), zda eta povolení potřebuješ, neváhej nás kontaktovat, rádi pomůžeme.

Co potřebuji k žádosti o ETA?

  • Platný cestovní pas (biometrický)
  • Kreditní / debetní kartu (Visa, MasterCard, American Express) nebo předplacenou kreditní kartu
  • E-mailovou adresu
  • 7 CAD poplatek za vyřízení

 

Jak žádat o povolení ETA?

O povolení můžeš žádat na oficiální stránce.
V prvkem kroku zadáš zemi, kde byl vydán Tvůj pas, způsob jak cestuješ do Kanady a na základě Tvého statusu se dozvíš, jestli ETA povolení potřebuješ.

Pokud eta povolení potřebuješ, následují kroky k vyplnění:

  1. Tvých osobních údajů, pasu a adrese trvalého pobytu a kontaktních údajů
  2. Finanční prostředky na pobyt v Kanadě a Tvou vízovou minulost
  3. Po vyplnění požadovaných údajů budeš vyzván (á) na zaplacení poplatku 7 CAD.
  4. Tvé ETA povolení dostaneš na email adresu, kterou si v žádosti zadal(a).

 

 

Doporučujeme si ho před cestou vytisknout a prokázat se jím také s ostaními doklady na letišti / imigračním.

 

 

 

 Studium v Kanadě


Podpořte nás



Copyright © 2001-2017 WSI - Víza do Kanady, studium a práce ...