Dánsko
Nový Zéland
Kanada
Austrálie
Úvod
Zažijte Kanadu
Studium v Kanadě
Školy v Kanadě
Práce v Kanadě
Ubytování v Kanadě
Letenky do Kanady
Užitečné rady a informace
Všeobecně o Kanadě
Reference
Nacházíš se: Úvod - Nové podmínky studentských víz do Kanady
Nové podmínky studentských víz do Kanady

Od 1.6.2014 platí nové podmínky pro studentská víza do Kanady, které mají snížit porušování vízových pravidel zahraničními studenty.

Výhodné cenové ponuky - choď do Kanady na studijno-pracovní pobyt prv než využiješ WH vízum

Nové podmínky

Limitují vydání studentských víz pouze žadatelům, kteří se přihlásí ke studiu na škole, která je v seznamu Designated learning institution (DLI), včetně škol, které mají povolení od příslušné provincie na základě splnění přísných kritérií.

Vyžadují od studentů aktivní studium během pobytu v Kanadě. Školy budou monitorovány imigračním úřadem ohledně docházky a výsledků studentů. Může se stát, že pokud student nebude chodit do školy nebo nebude mít výsledky, že mu studentská víza odeberou.

Dovolují zahraničním studentům zapsaným na školách v dopise DLI pracovat automaticky od prvního dne začátku školy part time a během oficiálních prázdnin neomezeně. Dříve nebylo možné pracovat hned od prvního dne, student musel nejdříve studovat 6 měsíců, aby mohl získat pracovní povolení studenta.

Studium musí být minimálně na 6 měsíců a musí končit certifikátem nebo diplomem.

Práce během studia jazyka

Po novém ke studentským vízům uděleným na studium jazyka nebude vystavováno i pracovní povolení, takže při jazykových kurzech nebude možné legálně pracovat.

Studium jazyka bude také možné využitím turistických víz, avšak také bez možnosti legálně pracovat.

Pokud někdo nemá dostatečnou úroveň jazyka k přijetí na odbornou školu, je tam stále možnost kombinace kurzu angličtiny a odborného kurzu a získání studentských víz s pracovním povolením.

Seznam škol DLI

najdete na této stránce přiložené níže. Takže pokud se škola, na kterou chcete jít studovat, nachází na tomto seznamu, budete moci pracovat během školy.

http://www.cic.gc.ca/english/study/study-institutions-list.asp

Postgraduate work permit

Další kategorie škol jsou školy, kde je možné po skončení studia trvajícího minimálně 9 měsíců požádat o Post graduate work permit na stejnou délku jako bylo studium.

Výhody škol, při kterých je možné žádat o postgraduate work permit:

  • Fulltime pracovní povolení
  • Možnost získat otevřené pracovní povolení pro partnera, stačí, že hlavní žadatel studuje na takové škole.
  • Možnost získat praxi v oboru potřebnou pro vyřizování trvalého pobytu v Kanadě.
  • Do této kategorie patří většinou státní školy a školné se pohybuje cca 12 000 CAD na rok.

Pokud někdo zvažuje trvale odejít do Kanady, doporučujeme dobře zvážit všechny možnosti. Často je výhodnější nejprve odcestovat na studentská víza a až později využít working holiday víza a uplatnit se i ve svém oboru.

V případě dotazů rádi se vším poradíme a pomůžeme. Několik škol jsme navštívili osobně. Školy mají ve svých cenách zahrnutou provizi pro agentury, která je fixní součástí ceny. Vyřizováním naší pomocí tedy nezaplatíte ani cent navíc. Naopak, často ušetříte nemalé prostředky díky speciálním akcím pro náš trh.

Neváhej se na nás obrátit :)

 

 Studium v Kanadě


Podpořte nás



Copyright © 2001-2017 WSI - Víza do Kanady, studium a práce ...