Dánsko
Nový Zéland
Kanada
Austrálie
Úvod
Zažijte Kanadu
Studium v Kanadě
Školy v Kanadě
Práce v Kanadě
Ubytování v Kanadě
Letenky do Kanady
Užitečné rady a informace
Všeobecně o Kanadě
Reference
Nacházíš se: Úvod - Zažijte Kanadu - Časté otázky o working holiday
Časté otázky o working holiday

1. Co když zapomenu přihlašovací heslo?

Jdi na stránku GCkey přihlášení a po zadání ochranných dotazů si vytvoříš nové heslo.

2. Co mám udělat, pokud jsem ztratil(a) moje Gckey údaje - jméno i heslo?

Budeš si muset vytvořit nový MYcic účet a prolinkovat svou žádost do nového účtu.

Postup prolinkování staré žádosti do nového účtu:

  1. Klikni na "Link application to this account" pod názvem "What would you like to do today?"
  2. Označ "temporary residence", a následně IEC jako subkategorii
  3. Odpověz na otázky
  4. Klikni na "search for my application"
  5. Vrať se zpět na hlavní menu a na konci stránky při "view my submitted application or profiles" klikni na detaily a tvůj profil se ti zobrazí.

 * Číslo IEC žádosti můžeš najít na konci EMAILu, který ti CIC poslalo (např. W3000027607)

3. Kolikrát mohu žádat o víza v rámci IEC programů?

Žádat můžeš dvakrát a to vždy v jiné kategorii, např. Working holiday víza a Young professionals.

4. Mé kontaktní údaje - emailová adresa se změnila. Mohu ji aktualizovat?

Ano. Po přihlášení se do MyCIC účtu, můžeš změnit svou emailovou adresu.

5. V aktuálním kole jsem neobdržel(a) pozvánku. Mohu žádat v programu znovu?

Ano, žádat můžeš dokud ti nebudou uděleny víza (i když pozvánku odmítneš).

Tvá předcházející žádost uzavřením kvóty expiruje, proto si v původním MyCIC účtu vytvoř novou žádost.

6. Může můj partner(ka) žádat o víza na mé schválené víza?

Ne, v rámci IEC programů nemůže.

Pokud držitel IEC víz je skilled worker pod NOC O, A, B a dokladuje potvrzení o pracovním poměru a poslední výplatní pásky (min. 1) je šance, že úředník schválí partnerovi (ce) work permit na stejnou délku jako má držitel. Více info.

7. V jakém pořadí se zpracovávají žádosti v programu IEC?

V první fázi podání žádosti do programu - neexistuje pořadí. Výběr je čistě náhodný a CIC posílá pozvánky dokud není zaplněna kvóta daného programu. (Při CO-OP a Young professionals se posílají pozvánky automaticky, dokud je místo v kvótě - není to náhodný výběr).

Ve druhé fázi, po zaplacení a odeslání žádosti o víza, jsou žádosti posuzovány individuálně podle principu "kdo dřív přijde, ten dřív mele". Čím dříve chceš získat víza, tím spíše svou kompletní žádost odešli a naopak.

 8. Mohu si podat žádost v IEC pokud jsem držitelem study permit?

Ano, můžeš si podat žádost a být přijat (á) do programu IEC, i když si v téže době držitelem platného study permity. Pokud budeš úspěšný (á) a budou ti schváleny víza, tak při následném vstupu do Kanady požádáš o work permit. V momentě vydání work permity pod IEC ti bude study permit zrušen.

9. Když jsem v Kanadě jako turista, musím ze země vycestovat, pokud chci požádat o IEC?

Požádat o WH nebo jinou kategorii IEC můžeš i přímo v Kanadě, protože celá žádost je online. Avšak po schválení víz, musíš vycestovat a následným vstupem zpět do země si aktivovat tyto víza. Důležité je při žádosti uvést zemi trvalého bydliště - Slovensko.

10. Moje žádost o IEC byla zamítnuta z důvodu nedodání dokumentů. Co mám udělat?

Vytvoř si novou žádost do programu, ve kterém chceš opakování žádat. Pokud náhodným výběrem dostaneš znovu pozvánku, napiš letter of explanation, kde vysvětlíš pochybení a dodaj dokumenty tak, jak je ambasáda žádá. Nezapomeň se s námi poradit :)

11. Moje potvrzení o vízech - POE jsem ztratil(a), zničil(a), vymazal(a) ...

Kontaktuj CIC přes web formulář a tvé POE ti pošlou jako zprávu do tvého MyCIC účtu.

12. Pas, na který se váže mé POE, jsem ztratil (a) nebo byl ukraden.

Není třeba kontaktovat ambasádu. Po příchodu do Kanady se prokážeš s novým pasem a vysvětlíš změnu úředníkovi. Víza ti budou uděleny do nového pasu.

Pokud si změnil (a) jméno a s tím i pas, je třeba prokázat v angličtině doklad o změně (např. Oddací list).

13. Víza mi byly přiděleny, chci jít do Kanady, ale nechci ještě pracovat - aktitovať si IEC víza. Je to možné?

Ano, připrav si potřebnou dokumentaci na vstup na bezvízový turistický styk a musíš přesvědčit úředníka, že si způsobilý (á) a neplánuješ pracovat na černo.

Když si budeš chcieš aktitovať IEC víza, bude nutné opustit a znovu vstoupit do země.

14. Jaký typ pojištění potřebuji mít před odjezdem do Kanady?

Musíš mít zdravotní pojištění na celou délku tvého pobytu v Kanadě. Zdravotní pojištění musí pokrývat: zdravotní péči, hospitalizaci a repatriaci (dopravu domů). Doporučuje se zakoupit si cestovní pojištění až po obrdžaní POE.

Pokud nemáš zakoupené pojištění, mohou ti zamítnout víza.

Pokud je tvé pojištění platné méně než rok, může ti být vydáno pracovní povolení pouze po dobu tvého platného pojištění.

15. Pokud byla moje žádost o IEC program zamítnuta, mám nárok na vrácení poplatku?

Ano, CIC automaticky do 8 týdnů zasílá vrácení.

16. Pokud chci zrušit svou žádost o IEC program, bude mi vrácen poplatek za program?

Ano, ale jen v případě, že ti nebyly ještě přiděleny víza - neobdržel (a) si POE.

Ne, pokud ti byl POE vydán. Tvá žádost se v tomto případě nedá zrušit a podruhé v daném programu už nemůžeš žádat.

17. Jsem v Kanadě a chci pracovat v health services / child care apod. Jaký je postup?

 

  1. na stranke CIC si vyhledej lékaře ve svém okolí, ke kterému se následně objednej na prohlídku (cena od cca 300CAD) - lékař ti vystaví potvrzení o medical exam
  2. ihned poté pod svým loginem v MyCic účtu si zažiadaj o novou žádost / nové víza (podobně jako si žádal(a) o WH)
  3. nahraj dokumenty, které od tebe žádá: checklist http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/extend-worker.asp)
  4. zaplatíš poplatek a čekáš = processing time je cca 2 měsíce
  5. po zprocesování žádosti, dostaneš zprávu do MyCic účtu a nové víza ti přijdou na adresu, kterou si uvedl(la) v žádosti.

 

 

 Studium v Kanadě


Podpořte nás



Copyright © 2001-2017 WSI - Víza do Kanady, studium a práce ...