Dánsko
Nový Zéland
Kanada
Austrálie
Zažijte Kanadu 2016
Nacházíš se: Úvod - Zažijte Kanadu - Informativní postup IEC
Informativní postup IEC

1. Fáze - IEC PROFIL

WORKING HOLIDAY: Na základě vytvořeného profilu IEC a přihlášení se do programu přes MyCIC účet, můžeš být pozván do druhé fáze žádosti o work permit.
CIC určí datum a čas (první kolo 18.1.2016), kdy přesně bude náhodným výběrem zvát aplikanta, kteří odeslali své žádosti do programu, do druhé fáze programu.

YOUNG PROFESSIONALS, Co-op: Na základě vytvořeného profilu IEC a přihlášení se do programu přes MyCIC účet, budeš pozván do druhé fáze žádosti o work permit, pokud jsou v programu volná místa.

  1. Na stránce Come to Canada po zodpovězení dotazů zjistíš, ve kterém programu Zažij Kanadu můžeš žádat.
  2. Po tvém potvrzení vybraného programu, ti bude vygenerován personal reference code, který je v takovém formátu: např. VI2409021811.
  3. K odeslání své žádosti použiješ MyCIC účet (nově vytvořený nebo již založen účet).
  4. V části "What would you like to do today" označíš možnost (Apply for) - International Experience Canada (IEC), vložíš personal reference code a dokončíš tak svůj IEC profil.
  5. Po vyplnění potřebných informací, odešleš svou žádost a do účtu ti přijde zpráva o přijetí tvé žádosti ambasádou, že si zařazen do "pool" -u.
  6. Od tohoto momentu je tvá žádost v první fázi a čeká na zpracování: 
  • Rounds of Invitations - ambasada stanoví první kolo náhodného výběru aplikanta (pro WH ČR je kvóta 1000 lidí, pro YP a Coop ), kteří budou pozváni do druhé fáze - žádosti o work. Pozván (á) můžeš být pouze v předem oznámeném kole.

Working Holiday: Pokud si byl šťastně vybrán (á) a obdržel (a) si zvací dopis - Invitation to Apply, musíš svou žádost potvrdit (přijmout) ve svém účtu a na to máš 10 dnů od jeho obdržení. Jakmile tak uděláš, máš 20 dní na to, aby si přidal (a) potřebné dokumenty a odeslal (a), tak svou žádost o work permit.

Young professionals a Co-op: Pokud si byl šťastně vybrán (á) a obdržel (a) si zvací dopis - Invitation to Apply, musíš svou žádost potvrdit (přijmout) ve svém účtu a na to máš 10 dnů od jeho obdržení. Jakmile tak uděláš, máš 20 dní na to, aby si přidal (a) potřebné dokumenty a odeslal (a), tak svou žádost o work permit. Před samotným odesláním tvé žádosti, musí zaměstnavatel přidat tvou nabídku / smlouvu do CIC v Employer portal, tzv. portály pro zaměstnavatele.

2. Fáze - WORK PERMIT

Tvou žádost posuzuje ambasáda v Kanadě, zda splňuješ podmínky udělení work permit.
Při druhé etapě je důležité doložit potřebné dokumenty/doklady, kterými doložiš informace, které si uvedl(a) ve svém IEC profilu.

Potřebné dokumenty / doklady:

  1. Výpis z rejstříku trestů - musí být přeložen do anglického jazyka. Posíláš originál is úředně ověřenou kopií

  • Ze země, kde aktuálně žiješ - nesmí být starší než 6 měsíců
  • Ze země, kde jsi byl (a) déle než 6 měsíců - musí být vydán po poslední době, co si byl (a) v dané zemi.

2. Lékařské vyšetření potřebuješ, a to pokud:

  • Si žil (a) více než 6 po sobě jdoucích měsíců v rizikové zemi (seznam zemí) av rizikové zemi jsi byl (a) rok předtím než plánuješ vycestovat do Kanady.
  • Pokud plánuješ pracovat v oboru, kde public health musí být chráněno (nemocnice apod.)

3. Finanční krytí

  • doklad o dostatečné výši finančních prostředků - minimálně 2 500 CAD, např. formou výpisu z účtu. (Pokud prostředky poskytuje jiná osoba (např. Rodiče), je třeba přiložit vlastnoručně podepsané čestné prohlášení na poskytnutí finančních prostředků touto osobou, fotokopii její pasu a výpis z účtu (dokumenty nesmějí být starší než 3 měsíce))
  • pokud nemáš zakoupenou zpáteční letenku, musíš na ni prokázat finanční prostředky, doporučujeme ve výši cca 2 000 CAD.


Přídavné dokumenty, které doporučujeme si připravit:

  • nascanovaný pas
  • aktuální strukturovaný životopis
  • motivační dopis

POPLATKY ZA ŽÁDOST

  • IEC - všichni aplikanta v programu IEC platí poplatek ve výši 150 CAD
  • Working holiday - aplikatni v tomto programu, platí aditivní poplatek za tento program, a to 100 CAD.
  • Young Professionals and Co-op - aplikant neplatí žádné extra poplatky, poplatek hradí zaměstnavatel, a to 230 CAD a musí přidat tvou nabídku do CIC. Musí tak učinit předtím jako ty odešleš svou žádost o work permit přes MyCIC účet.

 
Když podáš žádost o work permit, až od této chvíle tě ambasáda začne posuzovat.
V době posuzování se může stát, že si vyžádá další doklady. Ambasáda má oficiálně max. 8 týdnů na posouzení žádosti.
Pokud si splnil (a) všechny podmínky obdržíš od CIC tzv. POE - Letter of Introduction, který bude platný 1 rok od obdržení. Znamená to tedy, že máš rok na vycestování do Kanady.
Samotné roční work permit dostaneš do pasu až při vstupu do Kanady, kde úředník může zkontrolovat, zda splňuješ podmínky.
 
Potřebné doklady při vstupu do Kanady:

  • Platné roční cestovní zdravotní pojištění
  • Letenka nebo finanční prostředky na zpáteční letenku
  • Fin. krytí 2500 CAD
  • POE

Podpořte nás

Naše agentura poskytuje informace k programu Zažijte Kanadu zdarma, taky ale z něčeho musíme žít ...

Žijeme z provizí od partnerských agentur za zprostředkování práce, studia nebo cestovního pojištění. Tyto provize jsou fixní součástí cen, takže vybavováním přes nás nezaplatíš ani haléř navíc naproti vybavování na vlastní pěst. Naopak, máme vyjednané levnější ceny jak u kanadských škol, taky u pojišťoven, proto s náma ještě i ušetříš.

 

Velmi rádi ti s čímkoliv pomůžeme, najlépe napsat nám přes FB http://iec.pracevkanade.cz nebo přes kontakt.

 Studium v Kanadě


Podpořte nás



Copyright © 2001-2017 WSI - Víza do Kanady, studium a práce ...